WONDERLIJK SEIZOEN VOOR AZ ALKMAAR

ALKMAAR –  Half september verschijnt het nieuwe fotoboek van AZ-fotograaf Ed van de Pol. AZ in Beeld Seizoen 2019/2020 is te bestellen bij de boekhandel bij jou om de hoek.

VREEMD
Een vreemder seizoen dan dat van 2019-2020 zal AZ niet snel meer meemaken. Nadat in de eerste weken van het seizoen een deel van het stadiondak is ingestort, moet AZ voor elke thuiswedstrijd van Alkmaar verhuizen naar Den Haag. De club slaat zich er sterk doorheen. Prachtig voetbal wordt gecombineerd met sportieve successen. Ajax, Feyenoord en PSV worden verslagen, in de Europa League wordt ‘overwinterd’ en spelers worden opgeroepen voor Oranje. In december keert AZ terug in het eigen, dakloze, AFAS Stadion. In maart deelt AZ de koppositie met Ajax, maar de Eredivisie komt door de coronapandemie tot stilstand. Een paar weken later gaat er definitief een streep door de competitie. AZ kan de titelstrijd niet afmaken.

In AZ in Beeld seizoen 2019-2020 herleeft het seizoen door de foto’s van fotograaf Ed van de Pol, die AZ van binnenuit volgt.