Charlotte Dematons Black Beauty
ILLUSTRATIES CHARLOTTE DEMATONS BIJ LITHOGRAAF

De illustraties die Charlotte Dematons heeft gemaakt voor Black Beauty liggen momenteel bij de lithograaf in Zutphen. Deze wereldklassieker van Anna Sewell is herverteld door Natasza Tardio en verschijnt in juni 2021 bij Ezo Wolf.

Black Beauty is een van de meest geliefde en beroemdste dierenverhalen ooit geschreven. Deze wereldklassieker speelt zich af in het Engeland van eind negentiende eeuw en wordt door Black Beauty zélf vertelt.

Black Beauty is een prachtige hengst met een een zacht karakter. Als veulen is hij vrij en geniet van het leven in de wei, maar dan slaat het noodlot toe. Zijn eigenaar moet noodgedwongen afstand doen van zijn geliefde paarden en Black Beauty belandt in een wereld waar paarden niet altijd goed behandeld worden. Hij wisselt meerdere keren van eigenaar, ontmoet en verliest vrienden en krijgt het als werkpaard zwaar te verduren. Toch zorgen zijn goede komaf, onverzettelijkheid en positieve aard ervoor dat hij niet opgeeft. Zal het de dappere Black Beauty lukken, om ondanks alles, te overleven en uiteindelijk het geluk weer te vinden?