Black Beauty met illustraties van Charlotte Dematons

Natasza Tardio hertaalde Black Beauty, een van de favoriete boeken uit haar jeugd. Charlotte Dematons maakte de nieuwe illustraties. Black Beauty is verkrijgbaar bij de boekhandel bij jou om de hoek.

Black Beauty is een van de meest geliefde en beroemdste dierenverhalen ooit geschreven. Deze wereldklassieker speelt zich af in het Engeland van eind negentiende eeuw en wordt door Black Beauty zélf vertelt.

Black Beauty is een prachtige hengst met een een zacht karakter. Als veulen is hij vrij en geniet van het leven in de wei, maar dan slaat het noodlot toe. Zijn eigenaar moet
noodgedwongen afstand doen van zijn geliefde paarden en Black Beauty belandt in een wereld waar paarden niet altijd goed behandeld worden. Hij wisselt meerdere keren van eigenaar, ontmoet en verliest vrienden en krijgt het als werk-paard zwaar te verduren.

Toch zorgen zijn goede komaf, onverzettelijkheid en positieve aard ervoor dat hij niet opgeeft. Zal het de dappere Black Beauty lukken, om ondanks alles, te overleven en uiteindelijk het geluk weer te vinden?