Zaterdag 15 juli vindt er een dubbele boekpresentatie plaats bij boekhandel De Vries van Stockum. Uitgeverij Ezo Wolf presenteert om 17.00 uur twee nieuwe titels; Het meisje van Goldfinger van Ansje Michorius en Portugal voor Bonvivanten van Arie Pos en Arthur van Amerongen. De verbindende factor is Gerrit Komrij die in beide boeken zijn opwachting maakt. De drie auteurs zijn aanwezig om na afloop van de presentatie hun boeken te signeren.

BONVIVANTEN
Arthur van Amerongen (11 jaar Algarve) en Arie Pos (33 jaar Porto) verbazen zich nog iedere dag over Portugal en de Portugees. Voor Portugal voor bonvivanten doken de ervaringsdeskundigen diep in de ziel van hun landgenoten. Opgevrolijkt door José Rentes de Carvalho, Gerard Reve, Gerrit Komrij, Dieuwertje Kuijpers, Bart Nijman en René Zwaap levert dat duistere, absurde en vooral geestige verhalen op over het volle Portugese leven. Van wieg tot doodskist.

GOLDFINGER
Auteur Ansje Michorius (1946) groeide op in een onkerkelijk en onalledaags Mokums gezin en hield op haar veertiende de mulo voor gezien. Ze koos voor het volle leven in de opkomende jongerencultuur van de jaren zestig en raakte in het nachtleven bevriend met student en aankomend dichter Gerrit Komrij. Seks, drugs en rock ‘n roll combineert ze met baantjes als hulp in de huishouding en korsettenverkoopster. Ze raakt zwanger. Als alleenstaande moeder wordt ze stripteasedanseres om zichzelf en haar dochtertje te onderhouden, totdat ze de werkloze zoon van een gereformeerde dominee ontmoet. Ze stichten een gezin, ze volgt volwassenenonderwijs en vindt een vaste baan, maar niets gaat van een leien dakje en alles loopt anders. Het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan schrijver Nicolien Mizee.

Boekpresentatie, zaterdag 15 juli. Aanvang 17.00 uur, toegang gratis. Boekhandel De Vries Van Stockum (Jacobijnen 7, Haarlem).