Het Rotterdamse Bullebal
Literairfeest in Bird

ROTTERDAM – Uitgeverij Ezo Wolf en Het Komrijk organiseren vrijdag 10 maart Het Rotterdamse Bullebal. Het is de derde editie van het bal dat voor veel lezers en boekhandelaren geldt als start van de Boekenweek. De avond begint om 19.00 uur met een literair gedeelte vol boekpresentaties, interviews, dans en poëzie. Deze ongepolijste avond – waar stijlen, culturen en meningen elkaar kruisen – kan niet anders plaatsvinden dan in Bird Rotterdam en wordt afgesloten door dj Vic van de Reijt.

Boekenbal

Het Bullebal, in de volksmond Hét Rotterdamse Boekenbal genoemd, wordt voor de derde keer georganiseerd. Eerdere edities vonden plaats in de Zaanse Bullekerk, waarbij een wonderlijke mix van sprekers – van links tot rechts – garant stond voor onvergetelijke en verbindende avonden. Tijdens Het Rotterdamse Bullebal presenteren o.a. Rob van Olm (roman), Sylvain Ephimenco (verhalenbundel) en Arthur van Amerongen (non-fictie) en Hans van Willigenburg hun boeken. Chris Kokkeel zorgt voor een spectaculaire act waarbij klassiek ballet en vrije dans elkaar ontmoeten. Interdisciplinair performance kunstenaar Leendert Vooijce draagt voor uit de nog te verschijnen dichtbundel De eenzaat en haar geliefden.

Bullebal

Zelfbenoemd hoeder van bedreigde muzieksoorten Vic van der Reijt sluit Het Rotterdamse Bullebal af met het draaien van zijn favoriete plaatjes.

De deuren van Bird (Raampoortstraat 24-28) gaan open om 19.00 uur. Het Rotterdamse Bullebal, gepresenteerd door Rob Muntz,  begint om 19.30 uur. Toegang gratis; aanmelden verplicht via bullebal@yahoo.com