TEXEL – Deze week presenteerde Jan Heemskerk (1937) zijn bundel Reis om de wereld in 80 golfverhalen op golfbaan De Texelse.  

Jan Heemskerk golft al meer dan zijn halve leven. Op golfbaan De Texelse bereikte hij onlangs het hoogtepunt van zijn carrière door het kampioenschap van boven de tachtig te winnen. Hij stopte meteen met golf. En nam het besluit om Reis om de wereld in 80 golfverhalen te schrijven.

GOLFBOEK
Jan Heemskerk bezocht golfbanen over de hele wereld; van Zuid-Afrika tot Noorwegen en van de Verenigde Staten tot Vietnam. Op basis van een doos vol aantekeningen over meer dan 100 golfreizen stelde hij Reis om de wereld in 80 golfverhalen samen. Zo is deze vermakelijke verzameling van vaak buitenbaanse belevenissen, ontmoetingen en bespiegelingen die over golf gaan en toch ook weer niet ontstaan. Een genot om te lezen, ook voor niet verslaafden aan die fantastische ellendige golfsport.

JAN HEEMSKERK
Jan Heemskerk schreef voor kranten en tijdschriften. Hij was hoofdredacteur van Panorama en Playboy en schreef 25 jaar columns en reisverhalen voor Golfers Magazine. Hij won de Golf Pers Prijs van de NGF (1998) en de Ierland Pers Prijs (2004). Reis om de wereld in 80 golfverhalen (€ 20) is verkrijgbaar bij uw (online) boekhandel en bij de betere golfshop.