Zenderbaas Hans van Willigenburg
ZENDERBAAS

Deze week heeft auteur Hans van Willigenburg zijn tweede boekcontract getekend bij uitgeverij Ezo Wolf. Na het succes van zijn roman Houden van Trump verschijnt dit najaar Zenderbaas; een kostelijke verhalenbundel over een nerveuze tijdgeest.

ZENDERBAAS
Is de alomtegenwoordigheid van media een zegen of een plaag? Door bijna alle verhalen in Zenderbaas sluimert deze prangende vraag. Van de dubieuze eer in een talkshow te verschijnen tot het scheren langs de waarheid voor een smeuïg item. Van het zo laag mogelijk inschatten van het publiek tot het tegen elkaar afwegen van leed dat wel of geen kijkcijferpotentie heeft.

 
En dan zijn er nog de vele omvangrijke ego’s van journalisten en presentatoren, die objectiviteit in de weg zitten. In Zenderbaas pulseert de constante strijd om zichtbaarheid. En voel je de afwisselend giftige en lachwekkende wrijving tussen werkelijkheid, schijn en nog meer schijn. Kostelijk proza over een nerveuze tijdgeest.
 
Is de alomtegenwoordigheid van media een zegen of een plaag? Door bijna alle verhalen in ‘Zenderbaas’ sluimert deze prangende vraag. Van de dubieuze eer in een talkshow te verschijnen tot het scheren langs de waarheid voor een smeuïg item. Van het zo laag mogelijk inschatten van het publiek tot het tegen elkaar afwegen van leed dat wel of geen kijkcijferpotentie heeft.
 

HANS VAN WILLIGENBURG
Hans van Willigenburg (1963) is de stille zigeuner van de schrijvende journalistiek in Nederland. Hij werkte onder meer voor de Volkskrant, NRC Handelsblad, Algemeen Dagblad, Voetbal International, De Groene Amsterdammer, HP/De Tijd, Quote en EW.

Gedichten van zijn hand werden opgenomen in diverse bloemlezingen, waaronder De Nederlandse poëzie van de twintigste en ééneentwingste eeuw in 1000 en enige gedichten van Ilja Leonard Pfeijffer. Tegenwoordig is hij ook actief als ghostwriter en online tv-criticus. Zijn succesvolle roman Houden van Trump verscheen eind 2020. Zenderbaas is zijn tiende boek.