HET FEESTJE VAN GOLDFINGER

HAARLEM – Zaterdag 15 juli vindt de boekpresentatie van Het meisje van Golfdinger plaats bij boekhandel De Vries van Stockum. Uitgeverij Ezo Wolf presenteert het debuut van Ansje Michorius om 17.00 uur. Het eerste exemplaar is voor schijver Nicolien Mizee.

GOLDFINGER
Auteur Ansje Michorius (1946) groeide op in een onkerkelijk en onalledaags Mokums gezin en hield op haar veertiende de mulo voor gezien. Ze koos voor het volle leven in de opkomende jongerencultuur van de jaren zestig en raakte in het nachtleven bevriend met student en aankomend dichter Gerrit Komrij. Seks, drugs en rock ‘n roll combineert ze met baantjes als hulp in de huishouding en korsettenverkoopster. Ze raakt zwanger. Als alleenstaande moeder wordt ze stripteasedanseres om zichzelf en haar dochtertje te onderhouden, totdat ze de werkloze zoon van een gereformeerde dominee ontmoet. Ze stichten een gezin, ze volgt volwassenenonderwijs en vindt een vaste baan, maar niets gaat van een leien dakje en alles loopt anders

Boekpresentatie, zaterdag 15 juli. Aanvang 17.00 uur, toegang gratis. Boekhandel De Vries Van Stockum (Jacobijnen 7, Haarlem).