Afgelopen weekend werd in het bijzijn van Queen Emma Gration het fotoboek Queens of Beirut van Renske Diks gepresenteerd tijdens een tweedaags event in Lellebel en Lab111.

BOOK LAUNCH EXTRAVAGANZA
Het boek Queens of Beirut werd gepresenteerd met foto-expositie, documentaire, feest, dragshows, interviews en Libanese catering verzorgd door Merijn Tol.

QUEENS OF BEIRUT
Beiroet is een stad vol contrasten: een prachtige mediterrane metropool met zichtbare littekens uit het verleden, door de burgeroorlog (1975-1990) en de recente explosie in de haven van Beiroet (2020). Een stad die bruist, terwijl ze gebukt gaat onder een van de ergste
financiële crises in de geschiedenis. ‘Queens of Beirut’ laat zien hoe de lokale drag gemeenschap zich in deze stad
beweegt. Hoe verhouden de Libanese drag queens zich tot elkaar, de samenleving en de huidige situatie waarin het land zich verkeert? Maak kennis met Sultana Queen, Narcissa, Sit Yanna, Latiza Bombé, Robyn Hoes, Anissa Krana en Emma Gration, en hun persoonlijke verhalen over trauma, liefde, familie, drag, Libanon, en bovenal, jezelf kunnen zijn.

Kookboekenauteur en Libanonkenner Merijn Tol: ‘Renske Diks schetst feilloos het Beiroet dat ik ook zo goed ken. Door de ogen en aangrijpende en ook hoopgevende verhalen van dragqueens toont ze deze Midden-Oosterse stad rauw met al haar gezichten en met alle uitersten die daar bij horen: Beiroet laat niemand onberoerd.’ 

RENSKE DIKS
Renske Diks is antropoloog, fotograaf en werkzaam in de filmwereld. In 2019 verloor ze haar hart aan Libanon en in 2021 deed ze een etnografisch onderzoek naar de draggemeenschap daar. Queens of Beirut is haar eerste boek.

Queens of Beirut (Engelstalig!) is te bestellen via de webshop.