LITERAIRE SALON THEATER PESTHUYS

MAASTRICHT – Auteur Roland Mans is zaterdag 20 mei te gast in het theater Pesthuys Podium in Maastricht. Om 15.00 uur spreekt hij over zijn Limburgse novelle Opeens zijn wij de vijand. De laatste kaarten zijn beschikbaar via het Pesthuys.

OPEENS ZIJN WIJ DE VIJAND
Opeens zijn wij de vijand van jeugdboekenauteur Roland Mans is het aangrijpende, waargebeurde verhaal van een Duits-Nederlandse tweeling uit Maastricht tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is een rauw en ongefilterd oorlogsrelaas dat symbool staat voor het lot van veel kinderen tijdens een oorlog.

FRANK EN HENDRIK
Een invasie, een bombardement, een razzia, een vader die het leger in moet, een vlucht, een hongersnood. De Duits-Nederlandse tweelingbroers Frank en Hendrik Hartmann worden langzaam maar zeker speelballen van het lot als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Het is voor de jongens een tijd vol vreemde, spannende en onbegrijpelijke gebeurtenissen. Uit het woord vooraf van historicus Hans Blom: ‘Juist voor kinderen geldt, dat zulke ervaringen in oorlogstijd grote invloed hebben op hoe het verder met hen gaat in hun leven. Roland Mans sprak met Frank en Hendrik, luisterde naar hun bijzondere verhaal. Hij zoog het in zich op, beleefde het als het ware in zijn verbeelding zelf nog eens. Op ontroerende en meeslepende manier schreef Mans het op. Daarom is het zo goed en belangrijk dat Opeens zijn wij de vijand er is, dat het verhaal zo bewaard zal blijven. Het helpt om iets van het verleden te begrijpen.’

Kaarten (€ 10) voor de literaire salon zijn online verkrijgbaar via Pesthuys Podium. De middag aan de Vijfkoppen 1 in Maastricht begint om 15.00 uur. Opeens zijn wij de vijand is deze middag ook te koop.