Safari Eurabia
Arthur van Amerongen op bezoek bij boekhandel Lovink
LOCHEM – Schrijver/columnist Arthur van Amerongen brengt vrijdag 28 oktober een bezoek aan Lochem. Bij boekhandel Lovink gaat hij in gesprek met HP/De Tijd journalist Nick Muller. Ze spreken over Arthur’s Portugese wijngids, zijn bundeling met vier romans en zijn meest recente boek Safari Eurabia. De middag aan de Markt 18 begint om 16.00 uur. De toegang is gratis, na afloop is er de mogelijkheid tot signeren.
 
ARTHUR VAN AMERONGEN
Schrijver, columnist, journalist en islamexpert Arthur van Amerongen reisde voor Safari Eurabia een jaar door Europa en bezocht steden met grote moslim-populaties in België, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Zweden en Denemarken. Hij sloot de reis af in de Balkan: de zachte onderbuik van de Europese islam. Paul Cliteur: ‘Arthur van Amerongen staat garant voor prachtige anekdotes, humoristische  vertellingen en relativering. En die heb je wel nodig ook, want het is behoorlijk deprimerend wat de Gerard Reve van onze generatie allemaal beschrijft. Arthur van Amerongen is samen met Hafid Bouazza de enige Nederlandse schrijver die de problematiek van religieus radicalisme serieus heeft genomen.’ 
 
In zijn bestseller Brussel: Eurabia (2008) voorspelde Arthur van Amerongen al de door Marokkaanse moslims gepleegde aanslagen in België en Frankrijk. Sindsdien wordt hij de profeet van Molenbeek genoemd. Net als in Brussel: Eurabia schuwt Van Amerongen de controverse in Safari Eurabia niet. 
 
Nick Muller, die weer even terug is op zijn geboortegrond, zal Van Amerongen ook vragen naar de succesvolle omnibus De vette Van Amerongen met de romans Mijn moeder is gek, Mijn vader is ook gek, Passie voor Jeruzalem en de cultklassieker Mambo Jambo.
 
Aanvang 16.00 uur bij boekhandel Lovink (Markt 18). Toegang is gratis, aanmelden gewenst via lovinkboekhandel@gmail.com