Aad Tijssens

Zaterdag 19 september 2020 presenteerde uitgeverij Ezo Wolf de nieuwe dichtbundel Die Ene/de Andere van Heilooënaar Aad Tijssens in de Remonstrantse Kerk in Alkmaar.

PERSOONLIJK
Die Ene / de Andere is Tijssens derde gedichtenbundel. Tijssens: ‘Het thema van de gedichten is het nu eenentwintig jaar geleden tragische, compleet onverwachte overlijden van mijn geliefde vrouw Gerda. Met de pijn, het verdriet, de beelden daarbij, en de betekenis van mijn huidige vrouw is dit mijn meest persoonlijke bundel. Mijn kleindochter Lana heeft de illustratie voor het omslag gemaakt.’

Voor zijn derde bundel heeft de cursus bij dichteres Margreet Schouwenaar geholpen en haalde Tijssens inspiratie uit het werk van van de Britse dichteres Sylvia Plath. Dit alles resulteerde in de bundeling van zeven lange gedichten, die Tijssens het afgelopen half jaar in Heiloo heeft geschreven.

Die Ene / de Andere (€ 17,50) is verschenen bij uitgeverij Ezo Wolf (Bergen NH) en is verkrijgbaar bij iedere (online) boekhandel. Eerder verschenen de bundels Ik hang mijn ziel te drogen en Het geharnaste lentekind.