Bies van Ede tekent voor Schateiland

Meesterverteller Bies van Ede heeft deze week bij uitgeverij Ezo Wolf een contract getekend voor de hervertelling van Schateiland, het eerste en het beste jongensboek over piraten. Al honderdveertig jaar oud en nog steeds gloednieuw. Deze wereldklassieker van R.L. Stevenson verschijnt deze zomer als De schat op Schedeleiland. De illustraties zijn van Marijn Huigen.

Je kent ze wel, de piraten met een houten been en een papegaai op hun schouder. Je weet natuurlijk ook dat piraten hun van bloed druipende goudschatten begraven op eilanden en dat een kruisje op de schatkaart de plek aangeeft waar je moet graven. Dat je een piratenschat niet zomaar in handen krijgt weet iedereen.

R.L. Stevenson schreef met Schateiland in 1883 een wereldberoemd avontuur met wereldberoemde hoofdrolspelers. Bies van Ede vertelt het opnieuw zoals de schrijver het bedoeld heeft; als een jongensboek, vol avontuur, medogenloze zeerovers, vuurgevechten, vriendschap en verraad en een schat op en onaangenaam eiland. Voor grootvader, vader en zoon, en alle oma’s, moeders en dochters.