Juli en Azing Moltmaker in Het Beatles Museum Alkmaar

Zondag 20 maart 2022 werd het 85e (!) Beatles-boek van Azing Moltmaker feestelijk gepresenteerd. In aanwezigheid van tientallen bezoekers werd het eerste exemplaar van The Beatles bijzondere albumhoezen en hun verhaal in Het Beatles Museum Alkmaar uitgereikt. Het meer dan 200 pagina’s tellende koffietafelboek is verkrijgbaar in het museum en in de boekhandel bij u om de hoek.

Er zijn duizenden verschillende Beatles-hoezen verschenen. Het was in de jaren 60 namelijk niet standaard om het hoesdesign van de Engelse albums over te nemen.
Zo konden platenmaatschappijen van over de hele wereld lp’s met eigen hoezen uitbrengen. In The Beatles – bijzondere platenhoezen en hun verhaal staan de meest spraakmakende. Je leest onder meer het verhaal over The Butcher Cover en wat er zo speciaal is aan de Russische Abbey Road. En waarom werd er in Nederland een Shell lp uitgebracht?

De uit de Zaanstreek afkomstige Azing Moltmaker is geen onbekende in de Beatles Wereld. Hij schreef meer dan 85 boeken over de Britse band en is eigenaar van het grootste Beatles Museum ter wereld.